Tonårsmammor....... alltså....


''16 and pregnant'', massor av kända bloggar om tonårsmammor som har skaffat barn tidigt, osv osv. Jag tycker det är så jävla egoistiskt och ja, löjligt att skaffa barn när man är så ung som under 20 år. Inte nog med att det oftast är ett misstag, att kondomen sprack, man har glömt p-piller, bla bla bla.

Om man har chansen att göra abort, så tycker jag att man ska göra det. Man är inte någon mördare på grund av att man inte är redo att skaffa barn, inte har tid eller ekonomin för det. Hellre att ''barnet'' fortfarande är ett foster än växer upp med 2 dumma tonårsföräldrar som egentligen, från allra första början, inte verkligen ville ha en. Vem fan vill känna sig som ett misstag?

Vet att mina föräldrar hade svårt att skaffa barn, och ville inget annat än att ha barn. Det är vad alla vill, att känna sig önskade av sina föräldrar, från första början. Sen får oftast föräldrarna till de som fått barnet ta hand om de, med tanke på att de måste gå i skolan, för inte kan de ta ledigt från skolan. De måste gå klart för att kunna skaffa jobb och både försörja sig själv och barnet man skaffat.

Sen är det ju orken. Hur ska man orka gå i skolan, plugga hemma, vara där för sitt barn som att mata, bada, byta på, leka med, osv. Vart ska man få orken? Eller om barnet vaknar nätt och jämnt mitt i natten, skrikandes och man knappt får någon sömn när man ska till skolan tidigt nästa morgon. Nej, man ska skaffa barn när man har tid. Det funkar inte. Att barnet också ska behöva växa upp utan att ha sina föräldrar nära sig de första åren, det är då de behöver en som allra mest.

Vet att hon Micha (som var 14 när hon blev gravid.............) bor på behandligshem och grejer för att hon mår dåligt osv. Hon älskar förmodligen sin dotter, men det räcker inte, tyvärr. Hon är inte med henne hela tiden och som sagt, ett barn behöver sig förälder mer än någonting annat i den åldern. Hennes dotter är 1 år nu tror jag. Sedan är hon Micha och hennes dotters pappa Kevin inte ihop heller och har höllt på fram och tillbaka hela tiden. Ena dagen är de förlovade, andra dagen inte. De skulle flytta ihop och vem vet vad. Man tror det inte, men det påverkar ett barn mer än vad man tror. Ett barn behöver en mamma och en pappa. Det är 50/50 ansvar.

Nej alltså, blir så jävla arg och ledsen på att ungdomar är så trångsynta nu för tiden. Blir fan mer och mer arg på mänskligheten, och vi som ska vara de smartaste varelserna på den här planeten. Visst.


Baconstrips!
Postat av: Frida

Jag håller med att man måste känna att man hinner och orkar ta hand om ett barn innan man skaffar ett, men vissa kan faktiskt göra det under tjugo års ålder. Min farmor var sjutton när hon fick pappa och hon & farfar har varit gifta sedan dess.

Men jag tror inte att ett barn behöver ha en mamma OCH en pappa. Vissa har två mammor, eller två pappor och det finns många barn som klarat sig bra med bara ena av dem. Men det är ju så klart lättare att ta hand om ett barn om man är två.

2011-11-27 @ 22:16:27
URL: http://fridaliljeberg.blogg.se/

Dra någon rolig vits för mig!

Ditt äckliga namn:
Är du en fisk eller bara gillar kaffe?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg du med? Fan va äckligt.

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0